- 11 maanden geleden bijgewerkt.

Vitens verrast studenten met ludieke actie

Het einde van augustus is in zicht. En dat betekent dat duizenden studenten  weer in de startblokken staan om aan hun nieuwe opleiding te beginnen. Vorige week waren Utrechtse studenten aan de beurt, deze week studenten in Nijmegen. En Vitens was er beide keren bij!  

Studenten op de Utrechte introductieweek spelen het vangspel.

#freshwithless

Vitens stond met een grote kubus op het UIT-festival van Utrecht en de informatiemarkt van Nijmegen. Aan elke zijde van de kubus was iets nieuws te beleven: van een interactief spel tot een grappige uitdaging. Tegelijkertijd deelden we feiten en cijfers over de noodzaak van drinkwaterbesparing. Het was een enorm succes, met veel lol én inhoudelijke gesprekken. Bekijk de video hieronder voor een korte sfeerimpressie!

Waarom deze actie? 

Vitens wil het drinkwaterverbruik voor 2035 met 20 procent terugbrengen. Het grootste deel van ons drinkwater verbruiken we door te douchen: dagelijks spoelen we hiermee zo'n 70 liter drinkwater weg. Op dit vlak valt dus nog een hoop te winnen. Deze actie richtte zich specifiek op jongeren. Jongeren douchen lang en veel, zijn online actief, hebben nog ruimte - in ervaring en levensjaren - én zijn nieuwsgierig naar manieren om de wereld te verbeteren.   

Cookie instellingen

Om de video te bekijken moet u eerst de cookieinstellingen accepteren.