Toolkit: drinkwater in de zomer

Help onze boodschap verspreiden

Op warme en droge dagen verbruiken mensen veel meer drinkwater dan normaal. Het gemiddelde waterverbruik stijgt dan van 129 naar 150 liter per persoon. Daardoor raken onze voorraadkelders met drinkwater op een zomerse dag veel sneller leeg, en kunnen we deze soms niet snel genoeg weer vullen. Het is daarom extra belangrijk dat klanten op warme en droge dagen zuinig met drinkwater omgaan. Daar roepen we onze klanten actief toe op. Wilt u ons daarbij helpen? 

De toolkit is actueel in de regio's:

  • ...
  • ...
  • ...

Hoe werkt het?

We begrijpen dat u het liefst content deelt in uw eigen huisstijl. Daarom vindt u in deze toolkit losse afbeeldingen, teksten en andere elementen waarmee u content in uw eigen huisstijl kunt vormgeven. Heeft u even wat minder tijd? In de toolkit vindt u ook kant-en-klare content die u direct op uw eigen tijdlijn kunt delen.

Heeft u vragen, suggesties of idee├źn? Neem dan contact op via communicatie@vitens.nl.

Voorwaarden

  1. Vitens is deze zomer voorbereid op verschillende (weer)scenario's. Per scenario zetten we andere communicatie in, passend bij het weer en de omstandigheden. Het is belangrijk dat de content in deze toolkit alleen verspreiden als deze actueel is en past bij het scenario waar uw regio zich in bevindt. Als de toolkit relevant is, doen wij per mail een oproep om de content te helpen verspreiden. Onder de kop 'de toolkit is actueel in de regio's:' leest u ook in welke regio's de toolkit in te zetten is.

  2. In de toolkit vindt u verschillende elementen waarmee u onze boodschap in een eigen jasje kan vormgeven. De teksten, afbeeldingen, video's en andere elementen kunnen alleen in combinatie met elkaar worden gebruikt. Het is niet de bedoeling dat u deze elementen koppelt aan een andere boodschap.

Combinatie douchen, sproeien, zwembadje

We focussen in onze campagne op drie verschillende handelingsperspectieven. Deze zijn gericht op douchen, sproeien en het zwembadje. Dat zijn namelijk de grootste drinkwaterverbruikers in de zomer.

Tuin sproeien, zwembad schoonhouden en kort douchen

Douchen

We roepen klanten op om kort te douchen, maximaal 5 minuten.

Douche maximaal 5 minuten

Zwembadje

We vragen klanten om het zwembadwater schoon te houden en het zo lang mogelijk te gebruiken.

Houd het zwembad schoon

Sproeien

We roepen klanten op om de tuin alleen te sproeien als dat echt nodig is. En dan alleen voor 07.00 uur of na 23.00 uur. Dat heeft te maken met spitsuren in de waterleiding.

Sproei de tuin alleen als het echt nodig is

Uitlegvideo's in 1 minuut

Een drinkwatertekort in een waterland als Nederland: hoe kan dat? Waarom pompt Vitens niet gewoon meer water op? En hoe zit het met alle regen die is gevallen? Vult die de drinkwatervoorraad aan?

We hebben zeven video's gemaakt waarin we in 1 minuut antwoord geven op veelgestelde vragen over drinkwater.

Bekijk en deel ze via de onderstaande links!

Laptop uitlegvideo's