Zwembad

En watervriendelijkere alternatieven

Watervriendelijke kinderspelletjes

Niet alleen zwemmen geeft verkoeling. Ook kliederen met water is heerlijk op een zomerse dag. Dat kan ook heel watervriendelijk. Bijvoorbeeld met water dat u opvangt in een emmer, terwijl de douche opwarmt. Klaar voor de start? Af!

Bevroren T-shirt wedstrijd

Maak een paar T-shirts nat, leg ze opgevouwen in de vriezer tot ze bevroren zijn. Dan kan de wedstrijd beginnen. Wie heeft het bevroren T-shirt als eerste aan? Lekker verfrissend en waterzuinig.

Flessenvoetbal

Voor dit spelletje zijn lege statiegeldflessen nodig en een bal. Iedereen die meedoet, vult een fles met water en zet deze voor zich neer. Gooien of schoppen maar! Wie weet als eerste de fles van de tegenstander leeg te krijgen? Snel weer rechtop zetten mag!

Knikkers vissen met je tenen

Zet voor elke speler een afwasteiltje of emmer met water neer. Leg op elke bodem een handvol knikkers. Wie kan er binnen een minuut de meeste knikkers met zijn tenen opvissen?

Sponsballen gooien

Maak 2 teams. Pak een paar huis-tuin-en-keuken sponzen en 2 emmers met water. Kogelen maar.

Liedjes gorgelen

Neem een slokje kraanwater en gorgel vervolgens een liedje. De anderen moeten raden welk liedje het is.

Goed om te weten: een paar centimeter water is net zo leuk

Voor kleine kinderen is spelen in een paar centimeter water net zo leuk als in een gevuld zwembadje. Dat scheelt liters schoon drinkwater.

Kinderen spelen met water in badje
Voor kleine kinderen is spelen in een paar centimeter water net zo leuk als in een gevuld zwembadje. 

Nog meer besparen?

Wat is er nóg leuker dan zwemmen? Watervriendelijk zwemmen! We hebben de slimste wijs met drinkwater-tips voor u op een rij gezet. Genoeg om uit te kiezen!

Kinderen spelen in natuurwater