Voormalige productielocatie met bijgebouwen en woning Soest

Verkocht: Voormalige productielocatie met bijgebouwen en woning Soest

Deze voormalige productielocatie bestaande uit een pompgebouw, een filtergebouw, een reinwaterkelder en een woning is al geruime tijd niet in gebruik. De verkoop is inmiddels gestart.  

De totale locatie kent een oppervlakte van 01.86.60 hectare waarvan circa 00.66.00 hectare verkocht kan worden. Het terrein van 00.66.00 hectare is zelfstandig ontsloten op de openbare Den Blieklaan. 

De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Soest hecht bijzondere waarde aan de ensemblewerking van de zichtbare gebouwen. Het is dan ook van groot belang om deze verschijningsvorm te handhaven.

Na gesprekken met de gemeente Soest is gebleken dat het college een positieve grondhouding heeft aangenomen ten aanzien van de wijziging van de huidige bestemming ‘Bedrijf’ met functieaanduiding ‘Nutsbedrijf’ naar de bestemming ‘wonen’. Hierbij wordt ervan uitgaan dat de huidige bebouwing niet gesloopt wordt, maar getransformeerd naar wooneenheden.

Omgeving
Soest is een plaats in de provincie Utrecht. De nabije omgeving kenmerkt zich door bos, duinen, heide en weilanden, waar mooie fiets- en wandelpaden zijn aangelegd. De locatie is goed bereikbaar vanuit het centrum van Soest en ligt op ca. 15 minuten rijden van de belangrijke rijkswegen A28, A1 en A27.  

Kenmerken

  • Bouwjaar: pompgebouw en filtergebouw 1930, woning en reinwaterkelder 1931
  • Perceelgrootte: Ca. 00.66.00 hectare
  • Monument: Geen monument
  • Bouwstijl: Onbekend

Cookie instellingen

Om de video te bekijken moet u eerst de cookieinstellingen accepteren.