Waarom kiest u voor Vitens Solutions?

Het hypermoderne Vitens Laboratorium is een van de grootste en meest geavanceerde drinkwaterlaboratoria van Europa. Wij bieden dan ook álle denkbare chemische en microbiologische analyses aan op het gebied van water. Jaarlijks onderzoeken wij ongeveer 850.000 watermonsters op ruim 2.300 componenten. Om dit te verwezenlijken staat het laboratorium nooit stil. Het afleveren en analyseren van monsters gebeurt 24/7, waardoor wij maar ook u nooit waardevolle tijd verliest.

 

Betrouwbaar

Ons laboratorium is geaccrediteerd voor een groot aantal analyse- en bemonsteringsmethoden door de Raad voor Accreditatie op basis van NEN-EN-ISO/IEC 17025 onder nummer L043 (Leeuwarden).

Daarbij hanteren we de ISO normen voor Kwaliteits-, Arbo- en Milieumanagementsystemen. Hierdoor kunnen we onze producten en diensten verbeteren, de milieubelasting zo laag mogelijk houden en de veiligheid en gezondheid van medewerkers optimaal waarborgen. Deze normen zijn opgezet volgens NEN-EN-ISO 9001:2008, OHSAS 18001:2007 en de ISO 14001:2004 norm. Vitens NV is voor genoemde normen gecertificeerd door DEKRA Certification B.V.

 

Samen met onze partners leveren wij de beste kwaliteit

We werken samen met toonaangevende partijen. Op het gebied van zwembadwateronderzoek betekent het dat onze partners meestal de monstername en het advies-gedeelte doen. Indien gewenst stellen zij voor u een risico-analyse en beheersplan op volgens de daarvoor gestelde eisen. Wij analyseren de watermonsters in ons lab. Een perfecte samenwerking, die gesmeerd loopt en voor een snelle en kwalitatieve afwikkeling zorgt.

 

Continuïteit

Door continu te innoveren en automatiseren zijn wij in staat sneller resultaat te leveren dan andere laboratoria. Dit scheelt u waardevolle tijd bij de oplevering van een nieuw of verbouwde drink- of proceswaterinstallatie. Of bij het zo snel mogelijk weer in productie gaan na een calamiteit. 

 

Voordelig

Door het toepassen van automatisering is het laboratorium van Vitens in staat om dag en nacht grote hoeveelheden monsters te analyseren en verwerken. Dit zorgt voor een snel resultaat en een lage prijs.

Parameter Vitens Laboratorium Regulier laboratorium
   Uitslag na monstername  Uitslag na monstername  
 Kiemgetal 22 en 37  Kiemgetal 22: 3 dagen  4 dagen
    Kiemgetal 27: 2 dagen  4 dagen
  E-coli  1 dag  5 dagen
  Bacterie van de coligroep  1 dag 5 dagen
 Aeromonas  1 dag 5 dagen
  Pseudomonas aeruginosa  2 dagen 7 dagen
  Legionella (kweekmethode)  8 dagen 12 dagen