Uitroepteken
Wat is PICWV?

Bij een Particuliere Installatie voor Centrale Water Voorziening (PICWV-aansluiting) levert Vitens water via één installatie aan meerdere WOZ-objecten.
Hierbij gaat het meestal om appartementen of bedrijfsverzamelgebouwen met een centrale watermeter. De installatie is permanent aangesloten op het distributienet.


vinkje in cirkel
Aangemerkt als PICWV

Naar aanleiding van ons onderzoek in de Basisadministratie Adressen en Gebouwen hebben wij niet voor 100% kunnen vaststellen dat uw wateraansluiting water levert aan 1 WOZ-object. Dit houdt in dat u wellicht meerdere WOZ-beschikkingen voor dit adres ontvangt van de gemeente.
Als uw wateraansluiting inderdaad water levert aan meerdere WOZ-objecten heeft dit invloed op de hoeveelheid Belasting op Leidingwater (BoL) die u betaalt. Daarom vragen wij u om ons, via een BoL-verklaring, te laten weten hoeveel WOZ-objecten u heeft. Zo kunnen wij u de juiste hoeveelheid BoL in rekening brengen.

vinkje in cirkel
Waarom een BoL-verklaring?

Omdat wij niet 100% zeker weten hoeveel WOZ-objecten u heeft, is Vitens wettelijk verplicht u BoL in rekening te brengen over uw hele waterverbruik in plaats van over de eerste 300 m3. Om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid BoL gaat betalen, is het belangrijk dat u aan ons doorgeeft hoeveel WOZ-objecten u heeft.

Voorbeeld onbekend aantal WOZ-objecten:
Indien u 800 m³ drinkwater heeft verbruikt dan brengen wij ook 800 m³ BoL (per 12 maanden) in rekening.

Voorbeeld twee WOZ-objecten:
Indien u 800 m³ drinkwater heeft verbruikt dan brengen wij maximaal 600 m³ BoL (2 x 300 m³) per 12 maanden in rekening.

Veelgestelde vragen
Wat als ik geen eigenaar ben van de WOZ-objecten en dus ook geen aanslag ontvang van de gemeente?

Bent u huurder en heeft u geen WOZ-beschikking ontvangen van de gemeente voor dit adres? Neem dan contact op met de eigenaar/verhuurder zodat deze de gevraagde gegevens kan aanvullen.

Let op: u moet wel zelf de BoL-verklaring ondertekenen. Dat mag de eigenaar/verhuurder niet voor u doen. Deze kan u alleen de gegevens verstrekken over het aantal WOZ-objecten.

Waarom moet ik zelf het aantal WOZ-objecten doorgeven?
Om in de toekomst een naheffing te voorkomen is het noodzakelijk dat u het juiste aantal WOZ-objecten doorgeeft. U bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste informatie.
Waar vind ik de BoL-verklaring?
Deze kunt u hier downloaden.