- 2 weken geleden bijgewerkt.

8 juni Dag van de Bouw

Op zaterdag 8 juni is het de Dag van de Bouw. Tussen 10.00 en 16.00 kan iedereen de productielocatie van Vitens in Diepenveen bezoeken. Daar bouwt Salverda in opdracht van Vitens een nieuw beluchtingsgebouw. Ook verbouwt Salverda verschillende andere gebouwen voor waterzuivering.

U bent van harte welkom om deze dag langs te komen.
2 personen die kijken naar werkzaamheden

Activiteiten op de locatie 

Er is een rondleiding over de complete bouwplaats en in het productiebedrijf van Vitens. Zo wordt uitgelegd welke route drinkwater aflegt en waarom de drinkwatervoorziening onder druk staat. Natuurlijk vertellen we ook graag iets over hoe leuk het is om bij een drinkwaterbedrijf te werken. Salvarda zal laten zien wat zij daar elke dag doen en je kunt een kijkje nemen in de keten, zaagloods en opslagcontainers.  
Ook geven de installateurs uitleg over de technische installaties.  

Activiteiten voor kinderen: 

  • Vogelhuisjes timmeren 
  • Interactieve waterproefjes  
  • Springkussen 
  • En nog veel meer! 

 Waarom zijn deze bouwwerkzaamheden belangrijk voor Vitens?  

Vitens zorgt ervoor dat er bij alle mensen in Overijssel drinkwater uit de kraan komt. Dit is een uitdaging omdat de vraag naar water stijgt. De vraag neemt toe door bevolkingsgroei, bedrijfsgroei en klimaatverandering. In Overijssel is er bijna geen extra drinkwater beschikbaar. Daardoor is het soms moeilijk om genoeg water te maken. Vooral tijdens warme, droge periodes. Vitens lost dit op door de waterdruk iets te verlagen en op sommige plekken meer water uit de grond te halen. Het is ook belangrijk dat de productie-installaties goed onderhouden worden. Zo kan Vitens altijd drinkwater leveren. De bouwwerkzaamheden in Diepenveen dragen daarom bij aan de leveringszekerheid van Vitens. 

Meer informatie  

Kijk voor meer informatie en andere deelnemende projecten op de website van Dag van de Bouw. Nieuwsgierig naar het project in Diepenveen? Bekijk dan onze projectpagina.  

Dag: zaterdag 8 juni  
Tijd: 10.00 – 16.00 uur  
Locatie: Randerstraat 26 in Diepenveen 

Graag tot 8 juni!  

Let op: de bouwplaats is alleen toegankelijk met dichte schoenen.  

In verband met beperkte parkeerruimte is het advies om met de fiets te komen.