Doorn-Cothen

Toekomstbestendige drinkwatervoorziening voor Doorn

Onze productielocatie in Doorn bestaat al heel lang. Eerst in eigendom van de Doornse Watermaatschappij en inmiddels van Vitens. De locatie levert dagelijks aan 10.000 mensen drinkwater. Hoewel het drinkwater aan alle normen en eisen voldoet, sluiten we de productielocatie in Doorn in de toekomst. De winning is kwetsbaar en de installatie is verouderd. We gaan in Cothen extra drinkwater maken en dat naar Doorn transporteren. Zo maken we de watervoorziening in de regio toekomstbestendig.

Jorien Visser
Project Management Officer Jorien Visser: “Het is mooi om te zien hoe de passie, waarmee wij iedere dag aan het werk zijn, uiteindelijk zorgt dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen.”

Uitvoering in deelprojecten

Om de drinkwatervoorziening in Doorn toekomstbestendig te maken, worden drie deelprojecten uitgevoerd:

  • Het bestaande productiebedrijf Cothen wordt aangepast, zodat we hier meer water kunnen zuiveren. Deze uitbreiding van de productiecapaciteit is mogelijk binnen de bestaande winvergunning.

  • In 2024 leggen we een dubbele transportleiding aan tussen Cothen en Doorn. 

  • We bouwen een waterreservoir aan de Amersfoortseweg om tot opjager. Dit is een kelder met pompen die ervoor zorgt dat het water met voldoende druk in het leidingnet wordt verspreid.


Deze 3 deelprojecten zijn naar verwachting
eind 2024 klaar. Vervolgens kijken we wanneer we de productie van drinkwater in Doorn kunnen afbouwen om de locatie uiteindelijk te sluiten. De monumentale gebouwen krijgen dan een nieuwe bestemming.

 

Omgeving

We houden u graag op de hoogte en doen ons best om de overlast tot een minimum te beperken. Hebt u vragen of wilt u meer informatie over de veranderingen rondom de drinkwaterlevering in Doorn of Cothen, mail dan naar: CothenDoorn@vitens.nl