Watertoren Berg en Dal

Watertoren Berg en Dal

Aan de Watertorenweg 31A te Berg en Dal bevindt zich een watertoren van Vitens welke geen functie meer heeft in het drinkwaterproces. Om onnodige leegstand en verval te voorkomen wenst Vitens deze locatie te verkopen aan een toekomstige eigenaar met passie voor en visie op een (duurzame) herbestemming van de locatie met watertoren.

Locatie
De watertoren staat op een perceel van ca. 947 m² in een bosrijke omgeving. De watertoren is uit bakstenen opgetrokken, 26.6 meter hoog, gebouwd op achthoekige grondslag onder een laag spitsdak, voorzien van decoratief metselwerk in twee kleuren baksteen in expressionistische stijl. De oorspronkelijk open goot is in 1978 overdekt, waarbij ook enkele verticale glasstroken dichtgemetseld zijn. De watertoren heeft een footprint van circa 45 m² en bevat één waterreservoir met een inhoud van 110 m³.

Adres:
Watertorenweg 31
6571 CA Berg en Dal

Er is een dronefilm gemaakt van de locatie welke u hier kunt bekijken. Verdere informatie en foto's van de watertoren vindt u hier.

Kadastrale gegevens

  • Gemeente: Goesbeek
  • Sectie: K
  • Nummer: 130 (gedeeltelijk)
  • Oppervlakte: 00.09.47 ha
  • De watertoren heeft status van gemeentelijk monument.

Kenmerken
Deze watertoren van Vitens, aan Watertorenweg 31 te Berg en Dal, is gelegen in een bosrijke omgeving op een perceel van ca. 947 m². Het perceel met de watertoren heeft als huidige bestemming “Maatschappelijke doeleinden”. Het perceel en de opstallen worden opgeleverd in de huidige fysieke en juridische staat, daaraan toevoegen: vrij van huur en/of gebruik.

Verkoopproces
Het perceel zal worden verkocht door middel van een inschrijving. De inschrijvingstermijn duurt tot en met 14 juni 2024. Uitgebreide verkoopinformatie en het biedingsformulier treft u hier aan. Voor meer informatie en toegang tot de digitale dataroom verzoeken wij u onze makelaar een email te sturen via Funda, klik op 'neem contact op met de makelaar' en vul uw gegevens in.