Maak je woning watervriendelijk

Je scheidt je afval en je gaat zuinig om met energie. Dat hoort bij duurzaam wonen en leven. Maar hoe zit het met je watergebruik? Hoe duurzaam is dat? Ons drinkwater lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Verspillen is zonde. Voor jezelf, voor de natuur en voor volgende generaties. Het is niet zo moeilijk om je huis watervriendelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een waterbesparende douchekop of kraan, of het opvangen van regenwater. Zo zijn er meer concrete stappen die je kunt nemen waardoor je drinkwaterverbruik thuis omlaag gaat, zonder dat je comfort inlevert.

Dagelijks gebruiken we per persoon 119 liter water. Het meeste water gebruik je om te douchen, in bad te gaan of om de wc door te spoelen. En daar kun je met een paar kleine aanpassingen al vele liters water besparen. Goed voor je portemonnee én goed voor de natuur. Want door water te besparen, houd je het grondwater op peil en de natuur groen.

Hoe maak je een woning watervriendelijk?

Waterbesparende kranen, douchekoppen en wc's

Het meeste water gebruik je om te douchen, in bad te gaan of om de wc door te trekken. En daar kun je al met een paar kleine aanpassingen in huis vele liters (warm) water besparen.

Waterbesparende kranen, douchekoppen en wc's.

Regenwater: doe er wat goeds mee!

Regenwater kost niets, valt in grote hoeveelheden en je kunt er van alles mee doen. Vang het op om het te hergebruiken of om het terug te geven aan de natuur.

Waterbesparende kranen, douchekoppen en wc's.

Waterbesparende innovaties

Apparaten worden steeds slimmer en duurzamer. Zo zijn er innovatieve systemen om je eigen afvalwater te reinigen en te recyclen. En testen met digitale watermeters die je meer inzicht geven in je verbruik.

Waterbesparende kranen, douchekoppen en wc's.