- 1 maand geleden bijgewerkt.

Kookadvies voor inwoners IJhorst en omgeving

Update 1 juli

Het kookadvies in IJhorst en omgeving is ook per direct opgeheven voor de laatste 16 adressen. U hoeft het drinkwater niet meer drie minuten te koken voor consumptie. Het drinkwater voldoet voor iedereen weer aan alle strenge kwaliteitsnormen. U kunt per direct weer water uit uw kraan drinken.

Update 27 juni

Het kookadvies is per direct opgeheven voor een groot deel van IJhorst en omgeving. Helaas blijft voor 16 adressen het kookadvies van kracht.

Voor wie blijft het kookadvies gelden?
Heerenweg 2 t/m 18 te IJhorst - even nummer én oneven nummers, inclusief sub huisnummers:

 1. Heerenweg 2 te IJhorst
 2. Heerenweg 3C te IJhorst
 3. Heerenweg 3D te IJhorst
 4. Heerenweg 4 te IJhorst
 5. Heerenweg 5 te IJhorst
 6. Heerenweg 6 te IJhorst
 7. Heerenweg 7 te IJhorst
 8. Heerenweg 8 te IJhorst
 9. Heerenweg 8A te IJhorst
 10. Heerenweg 9 te IJhorst
 11. Heerenweg 10 te IJhorst
 12. Heerenweg 12 te IJhorst
 13. Heerenweg 14 te IJhorst
 14. Heerenweg 16 te IJhorst
 15. Heerenweg 18 te IJhorst
 16. Heerenweg 18A te IJhorst

We zijn de kwaliteit van het water volop aan het testen. Helaas zijn de testresultaten op een klein stuk nog niet goed. Daarom adviseren wij u nog steeds het drinkwater voor consumptie 3 minuten te koken. Zo sluit u elk gezondheidsrisico uit.

Uiterlijk maandag 1 juli om 20.00 uur geven we weer een update. Wij passen onze website aan en informeren u per e-mail. Als wij het kookadvies eerder kunnen opheffen dan hoort u uiteraard direct van ons.

Adressen zonder kookadvies
Voor de adressen waar het kookadvies per direct is opgeheven, geldt dat u het drinkwater niet meer drie minuten hoeft te koken voor consumptie. Het drinkwater voldoet weer aan alle strenge kwaliteitsnormen. U kunt nu weer water uit uw kraan drinken.

Wat was de oorzaak?
Vitens controleert de kwaliteit van drinkwater constant. Tijdens controles na werkzaamheden aan het waterleidingnet was een lichte verontreiniging aangetroffen in IJhorst. Daarom is er een kookadvies afgegeven. 

Voor het overgrote deel van IJhorst en omgeving geldt dat uit monsteruitslagen blijkt dat het drinkwater weer voldoet aan alle strenge kwaliteitsnormen. Voor 16 adressen kan Vitens de kwaliteit van het drinkwater nog niet voldoende garanderen. Daarom worden de klanten op die adressen geadviseerd het drinkwater voor consumptie eerst drie minuten te koken. Monteurs van Vitens nemen de komende dagen voorbereidingen om extra werkzaamheden, zoals het doorspoelen van die drinkwaterleiding, uit te voeren.

 

Update 24 juni 

Het kookadvies voor inwoners van IJhorst en omgeving blijft van kracht. We zijn de kwaliteit van het water volop aan het testen. Helaas zijn nog niet alle testresultaten goed. Daarom adviseren wij u nog steeds het drinkwater voor consumptie drie minuten te koken. Zo sluit u elk gezondheidsrisico uit.

Uiterlijk donderdag 27 juni om 20.00 uur geven wij weer een update. Wij passen dan onze website aan en informeren de betreffende klanten per e-mail. Als wij het kookadvies eerder kunnen opheffen, laten we dat uiteraard direct weten.

We doen ons uiterste best om het kookadvies zo snel mogelijk op te heffen. Onze excuses voor het ongemak.

 

20 juni 

Na werkzaamheden aan het waterleidingnet is bij een controle op 20 juni een lichte verontreiniging aangetroffen. Daarom adviseren wij u om het drinkwater voor consumptie drie minuten te koken. Hierdoor sluit u elk gezondheidsrisico uit.

Voor wie geldt het kookadvies?

Het kookadvies geldt voor IJhorst en omgeving met de volgende postcodes:
7707 PM, PP, PR, PS, PT, PV, PW, PX, RB, RC, RD, RE, RG, RH, RP
7715 PB, PC, PL
7951 NA, NM, NP, PC
7955 AA, AB, AC, AD, AE, AG, AH, AJ, AK, AL, AM, AN, AP, AR, AS, AT, AV, AW, AX, AZ, BA, BB, BC, BD, BE, CA, PA, PB, PC, PD, PE, PG, PH, PJ, PK, PM, PP, PR, PS, PT, PV, PW, PX.

Waarom dit kookadvies?

Vitens controleert de kwaliteit van drinkwater constant. Tijdens controles na werkzaamheden aan het waterleidingnet is een lichte verontreiniging aangetroffen in IJhorst. Daarom is er nu een kookadvies afgegeven.

Wat houdt het kookadvies in?

Het kookadvies houdt in dat wij adviseren om drinkwater dat voor consumptie wordt gebruikt eerst drie minuten te koken. Dat geldt bijvoorbeeld voor water dat direct geconsumeerd wordt. Maar ook voor water dat gebruikt wordt voor het zetten van koffie/thee, het maken van limonade, het poetsen van tanden, het spoelen van de mond en het bereiden van maaltijden. Water dat gebruikt wordt voor douchen, in bad gaan of om de wc door te spoelen hoeft niet eerst gekookt te worden.

Hoe lang duurt het kookadvies?

Wij testen het water zorgvuldig. U ontvangt een mail van ons wanneer het koken van uw drinkwater niet meer nodig is. Uiterlijk maandag 24 juni om 20.00 uur sturen wij een update.

Wat kan er gebeuren als u het drinkwater niet kookt?

Krijgt u toch ongekookt water binnen, dan is een zeer kleine kans aanwezig dat u last krijgt van uw maag of darmen. Neem dan contact op met uw huisarts.

Informeer uw buren

Wij doen onze uiterste best iedereen te informeren. Maar niet al onze klanten hebben hun e-mailadres en/of telefoonnummer aan ons beschikbaar gesteld voor calamiteiteninformatie. Denkt u dat uw buren nog niet op de hoogte zijn van dit kookadvies? Dan vragen wij u uw buren te informeren. Hartelijk dank voor uw hulp.

Blijf op de hoogte van actuele wijzigingen

Wij informeren u zo spoedig mogelijk over de looptijd van het kookadvies. U kunt dan weer een e-mail van ons verwachten. Volg het laatste nieuws ook via waterstoring.nl.

We begrijpen dat dit erg vervelend is. We werken met man en macht aan het verhelpen van dit probleem.  Excuses voor het ongemak.