Ellecom

Vernieuwing productielocatie

Over het project

Ons productiebedrijf in Ellecom levert sinds 1960 drinkwater aan de regio Rheden, Dieren en de Liemers. Jaarlijks maken we hier 6 miljoen kuub drinkwater. Het productiebedrijf is toe aan vernieuwing. Omdat het niet mogelijk is om te renoveren gaan we op een duurzame manier nieuw bouwen.

Wat gaan we doen?

We zitten nu in de ontwerpfase van de productielocatie. Dit betekent dat we samen met de architecten en de aannemer het ontwerp tot in detail aan het uitwerken zijn en testen op maakbaarheid. Wanneer deze fase is afgerond en alle vergunningen en voorwaarden voor de bouw zijn geregeld, gaan we door naar de bouwfase.

We zetten erop in om in 2026 te beginnen met de bouw. Vanaf de start duurt dit ongeveer twee jaar. Tijdens die periode blijven we drinkwater maken in het bestaande productiebedrijf. Zo kunnen we de regio van drinkwater blijven voorzien. Wanneer de bouw klaar is neemt het nieuwe productiebedrijf de drinkwaterproductie over en breken we het huidige gebouw af. We blijven in de nieuwe productielocatie 6 miljoen kuub drinkwater maken.

Wat merkt u?

De werkzaamheden vinden plaats op ons eigen terrein. Daarom merkt u weinig van de bouw behalve dat het bouwverkeer naar onze locatie rijdt. We zorgen met verkeersborden ervoor dat het bouwverkeer onze locatie gemakkelijk kan vinden.

Natuurversterking na de bouw

De ruimte die vrijkomt wanneer het huidige productiebedrijf is gesloopt, geven we terug aan de natuur. Hierbij houden we oog voor natuurversterking. Zo creëren we verblijfplaatsen voor bijzondere vleermuizen en leggen we leefgebieden aan voor amfibieën, reptielen en kleine marterachtigen. Daarnaast komt er een brede variatie aan bloemen en planten om insecten aan te trekken. De vijvers in het gebied blijven intact om het evenwicht in de natuur in stand te houden.

Contact

Heeft u vragen of dit project? Neem contact met ons op via ellecom@vitens.nl.