Nieuwe reinwaterkelder Hammerflier

Nieuwe reinwaterkelder: voorraadkast voor piekmomenten

De vraag naar drinkwater stijgt. Onder meer door bevolkingsgroei en de bouw van nieuwe huizen en bedrijven. Maar ook door klimaatverandering: langere periodes van droogte en hitte. Op productielocatie Hammerflier maakt Vitens drinkwater voor inwoners uit de omgeving. Om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst voldoende drinkwater beschikbaar is in de regio, is er een nieuwe reinwaterkelder nodig. Daarom start het bedrijf Van Hattum en Blankevoort in opdracht van Vitens begin 2023 met de bouw van een nieuwe reinwaterkelder.

Een reinwaterkelder is een voorraadkast om drinkwater in op te slaan, zodat het bij een grote vraag direct beschikbaar is en over de regio verdeeld kan worden. De huidige reinwaterkelder op het terrein van Hammerflier is niet groot genoeg om ook in de toekomst iedereen in de regio op piekmomenten van drinkwater te voorzien. Daarom gaan we een nieuwe, grotere, reinwaterkelder bouwen. De huidige reinwaterkelder op het terrein blijft bestaan. In beide reinwaterkelders op productielocatie Hammerflier slaan we drinkwater op uit de gebieden Hammerflier en Archemerberg.

Reinwaterkelder
Reinwaterkelder
Reinwaterkelder
Reinwaterkelder
Reinwaterkelder
Reinwaterkelder

Ontwerp

De nieuwe reinwaterkelder wordt deels boven en deels onder de grond gemaakt, helemaal rechts van de inrit aan de Bakkerweg. De buitenkant van de reinwaterkelder wordt zo goed mogelijk ingepast in de omgeving door gebruik te maken van natuurlijke materialen en door kruiden en gras aan te brengen.

Werkzaamheden & op de hoogte blijven

We zijn begin 2023 gestart met de werkzaamheden. Deze duren tot najaar 2023. We houden de omgeving via een nieuwsbrief op de hoogte van de bouwwerkzaamheden en planning. Wilt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar hammerflier@vitens.nl.

Vragen?

Voor vragen over de reinwaterkelder kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Annelies
Tigchelaar, 06-22279011 of via hammerflier@vitens.nl. Voor vragen over de bouwwerkzaamheden kunt u
contact opnemen met Marvin Derks, projectmanager van Van Hattum & Blankevoort.

 

BouwApp

Wilt u tussentijdse updates ontvangen over de bouw van de reinwaterkelder? Download dan de BouwApp (IOS, Android).U vindt het project in de BouwApp onder de naam ‘Bouw Reinwaterkelder Hammerflier’.