Wijs met drinkwater

Het hele jaar door

Wijs met drinkwater, het hele jaar door

Dagelijks gebruiken we per persoon 128 liter drinkwater. Het meeste drinkwater gebruik je om te douchen, in bad te gaan of om de wc door te spoelen. Met een paar kleine aanpassingen kun je al vele liters drinkwater besparen. Dat is goed voor je portemonnee én goed voor de natuur. Want door met z'n allen wijs met drinkwater om te gaan, houden we het grondwater op peil en de natuur groen. Doe je mee?

Een groene tuin kan zonder drinkwater

De herfst is ideaal om in de tuin aan de slag te gaan. Door de tuin beter bestand te maken tegen droogte en warmte, blijft alles in de lente en zomer mooi groen. Vang regenwater op, kies planten die tegen droogte kunnen en hou vocht vast met houtsnippers of een laagje bladeren.

10 watervriendelijke tips voor in de tuin.

Kort douchen

Wist je dat je met zo'n 70 liter drinkwater doucht? Een minuutje korter douchen scheelt al snel 8 liter drinkwater. Tip: zet je favoriete nummer (van maximaal 5 minuten) op en douche een liedje lang. Of installeer een waterbesparende douchekop!

Wijs met drinkwater in huis.

Speurtocht

De herfst is het perfecte moment om met de (klein)kinderen, neefjes of nichtjes de natuur in te gaan. Arie Aardworm neemt je mee in een leuk en leerzaam avontuur door onze waterwingebieden. Hier kom je van alles te weten over drinkwater: hoe dat gemaakt wordt, waarom we er zuinig op moeten zijn en waarom de natuur zo bijzonder is.

Kijk, lees en luister goed en beantwoord de vragen. Bij elk goed antwoord krijg je een letter. Kun jij het eindwoord bij elkaar puzzelen?

Help je mee?

In Nederland is het heel normaal dat er altijd schoon drinkwater uit de kraan komt. Helaas is dat niet overal zo. Stichting Water For Life, opgericht door Nederlandse drinkwaterbedrijven, zet zich in om dit te veranderen.

Hoe wordt een regendruppel drinkwater?

Is de drinkwatervoorraad weer aangevuld na een herfstbui? Het lijkt zo simpel: je zet de kraan open en er komt schoon drinkwater uit. Maar het drinkwater dat bij jou uit de kraan komt, heeft een lange weg afgelegd om daar te komen. Weten hoe dat zit?

Cookie instellingen

Om de video te bekijken moet u eerst de cookieinstellingen accepteren.